Matti Juvonen In Memoriam

Yksi on Joukosta poissa

Me kaikki Riihi-Jousten jäsenet ja laaja riihimäkeläinen ystäväpiiri saimme hiljattain suruviestin: Matti Juvonen on poissa.

Matti tunnettiin laajalti Riihimäellä hämmästyttävän monien urheilulajien piirissä harrastajana ja tukijana. Jousiammunnan pariin Matti tuli heti seuramme perustamisen jälkeen ja vain pieni epäröinti esti häntä olemasta perustamiskokouksessa läsnä. Matin aktiivinen toiminta jousiammunnan parissa ja seurassamme kesti kunnioitettavat 55 vuotta.

Matti aloitti kilpailemalla, mutta hyvin nopeasti hän oli myös mukana seuran johtamisessa. Riihi-Jousien johtokunnassa hän ehti olla 22 vuotta, joista seurahistorian pisimmän kauden, 14 vuotta, puheenjohtajana. Matin lapsetkin olivat nuorempina mukana toiminnassa ja Vesa-poika oli mukana seuran historian ainoata juniorijoukkuemestaruutta tuomassa 1970-luvun lopulla.

Matti oli vuosien varrella puuhannut ahkerasti myös Riihimäen Pyrkivän lentopalloilijoiden joukossa sekä laajan ystäväjoukon omaavana seurannut läheltä kaikkien riihimäkeläisten palloilulajien menestystä. Matti tunnettiinkin yhteyksien rakentajana eri urheilulajien välillä. Hänen houkuttelemanaan nähtiin Riihi-Jousien harjoitussalilla Cocksin pelaajia, lehtimiehiä, opettajia, koululaisia jne. tutustumassa heille erilaiseen ja uuteen urheilulajiin.

Matti muistetaan osallistuvana puuhamiehenä aina, kun seurassa talkoita pidettiin. Vuoden 1984 maasto-MM-kilpailujen innostaman hän monen muun seuran jäsenen tavoin kiinnostui maastojousiammunnasta ja hän toimi ratamestarin avustajana Lahden World Games kisoissa 1997 sekä sen jälkeen lukuisten maastokisojen ratamestarina aina viime vuosiin saakka.

Seura järjesti vuosien varrella jousiammuntaesittelyitä yrityksille, erilaisille yhteisöille ja koululaisille ja näissä esittelyissä Matti oli lähes aina mukana. Erämessuilla hän kuului esittelijöiden vakiojoukkoon aivan messujen alkuvuosista lähtien.

Riihi-Jousten kunniajäsenyyden lisäksi Matille myönnettiin vuosien varrella Suomen Jousiampujain Liiton pronssinen, hopeinen ja lopulta kultainen ansiomerkki. SJAL:n täyttäessä 40 vuotta Matti oli mitalimiesten joukossa ja sai Suomen Liikunta ja Urheilun ansiomerkin ( SLU AM ) toiminnastaan urheilun hyväksi.

Matin muistoa kunnioittaen ja lähiomaisten suruun osaa ottaen,

Jousiammuntaseura Riihi-Jouset ry
psta
seura- ja talkookaveri Juhani Jattu

Janne Halla-aho
janne.hallaaho@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.